пʼятниця, 15 грудня 2017 р.

     Міжнародний день гір (англ. International Mountain Day) – міжнародне свято, встановлене Генеральною Асамблеєю ООН, яке відзначають щороку 11 грудня.


Гора Петрос

    Свято було проголошене 20 грудня 2002 року на 57-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, коли підбивали підсумки проголошеного ООН Міжнародного року гір.
     У резолюції Генеральної Асамблеї світовій спільноті запропоновано організовувати цього дня заходи, які пропагують значення стабільного розвитку гірських регіонів.
      Гори, займаючи майже 22 відсотки поверхні суші, відіграють важливу роль у просуванні світу до стійкого економічного розвитку. Вони не лише є засобом для існування та благополуччя майже мільярда людей, які проживають у гірських районах, а й опосередковано сприятливо впливають на мільярди людей, які проживають біля їх підніжжя.
      Близько половини населення планети залежать від водних, продовольчих та енергетичних ресурсів, які містять гірські масиви. Але всі вони сьогодні перебувають у небезпеці у зв’язку зі зміною клімату, деградацією земель, експлуатацією їх і стихійними лихами.
     Гори найсильніше реагують на зміну клімату. Мешканці гірських районів більше за інших страждають від голоду і злиднів. Танення льодовиків унаслідок підвищення температур загрожує лихами населенню, що живе в долинах.
   Ми повинні берегти ліси, якими вкриті гори.

       До Вашої уваги презентація "Корупція - ворог природи", яка отримала ІІ місце на конкурсі презентацій 2016 року. Перейдіть, будь-ласка, за цим посиланням.
https://drive.google.com/file/d/1DHEojeekj9n0kwfZk7ueLfrBxreHCAA1/view?usp=sharing

Немає коментарів:

Дописати коментар

Модель сучасного уроку: новітні методи та підходи до навчання

Перейдіть за цим посиланням  https://vseosvita.ua/library/model-sucasnogo-uroku-novitni-metodi-ta-pidhodi-do-navcanna-27497.html?fbcli...